Τρίτη , 23 Οκτώβριος 2018

Άγρια Κόντρα Μειμαράκη-Άδωνι on air, για… τα «μάτια» του Σαμαρά (βίντεο)

Τα μαχαίρια βγήκαν και πάλι (όχι ότι είχαν προλάβει να μείνουν για πολύ στις θήκες τους) στη Νέα Δημοκρατία, μετά την «ενωτική» ανακοίνωση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής του κόμματος, όταν το βράδυ της Δευτέρας εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Star ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Β. Μεϊμαράκης κατήγγειλε αήθεις επιθέσεις από τους ανθυποψηφίους του για την αρχηγία της ΝΔ με αφορμή ένα «τεχνικό πρόβλημα», όπως είπε, που κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν για «να μου ρίξουν μια κλωτσιά, να πάω παρακάτω». Μάλιστα, επεσήμανε πως «όλοι ξέρανε» την εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των εσωκομματικών εκλογών που κατέληξαν σε φιάσκο, και αναρωτήθηκε γιατί θα πρέπει να παραιτηθεί ο ίδιος, όπως του ζητούν εσωκομματικοί του αντίπαλοι.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε εξάλλου τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να πάρει δημόσια θέση αναφορικά με δημοσιεύματα που τον θέλουν να εισηγείται την παραίτησή του, διευκρινίζοντας πως αν δεν το πράξει, τότε θα παραιτηθεί ο ίδιος από μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος.

Διευκρίνισε ακόμα πως η πρόταση που απηύθυνε για δημόσιο διάλογο αφορά μόνο στον Απόστολο Τζιτζικώστα και ότι ο ίδιος δεν θέλει να διεξαχθεί debate μεταξύ των υποψηφίων, ενώ ειδικά για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο για έλλειψη ήθους από την πλευρά του και για χυδαίες επιθέσεις σε βάρος του.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τον Μάκη Βορίδη, καυτηριάζοντας τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου: «Ο κ. Γεωργιάδης δεν ήταν υπουργός στον κ. Παπαδήμο; Εγώ ήμουν; Ο κ. Βορίδης δεν ήταν υπουργός στον κ. Παπαδήμο; Εγώ ήμουν;».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν στην εκπομπή παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να υποστηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΝΔ να μην μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο τον πρώην πρωθυπουργό και να λύσει μία παρεξήγηση, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να του απαντά πως εκείνος είναι προνομιακός συνομιλητής του κ. Σαμαρά και να τον προτρέπει «να τον πάρεις τηλέφωνο και να του πεις να το διαψεύσει».