Κυριακή , 22 Ιούλιος 2018

Άναυδος ο Κωνσταντέλος μετά το άδειασμα Μπαξεβανάκη στη Βουλή: Κλείνει οριστικά το ΙΕΚ Βάρης

Την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης για το κλείσιμο του ΙΕΚ Βάρης έκανε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αδειάζοντας έμεσσα την οποιαδήποτε προσπάθεια του καταιδρωμένου δημάρχου Κωνσταντέλου.

Όπως τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο αριθμός των σπουδαστών που φοιτούν στη δομή αυτή επαγγελματικής κατάρτισης του Δήμου των 3Β είναι μικρός και δεν δικαιολογεί τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Όπως είπε ο υφυπουργός, η σχετική απόφαση ελήφθη στις 29 Ιουνίου 2017.

Για το έτος κατάρτισης 2016-2017 και για το εξάμηνο 2017Α οι ειδικότητες που λειτουργούσαν στο Δ.I.E.Κ. Βάρης ήταν:

(α) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer – Developer/ Video Games) (Δ εξάμηνο), με αριθμό καταρτιζόμενων 10,

(β) Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης (Δ εξάμηνο), με αριθμό καταρτιζόμενων 20 και

(γ) Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία) (Δ εξάμηνο), με αριθμό καταρτιζόμενων 6.

Όπως υποστηρίζει ο Δ. Μπαξεβανάκης, ο αριθμός των σπουδαστών του Δ.I.E.Κ. Βάρης, ο οποίος δυστυχώς μειώνεται συνεχώς, δεν δικαιολογεί τη λειτουργία του εν λόγω Δ.I.E.Κ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης νέων υποψήφιων σπουδαστών σε όμορα Δημόσια IΕΚ, καθώς και στο ΕΠΑΛ Βάρης.

Τι κι αν προσπάθησε λοιπόν ο δημαρχάρας Κωνσταντέλος, τι κι αν έστειλε επιστολές, τι κι αν τηλεφωνούσε και έψαχνε να βρει τον Πρωθυπουργό, τζάμπα ο κόπος. Δυστυχώς δεν του βγήκε και εξετέθει ανεπανόρθωτα στα μάτια των  συνδημοτών του. Μια αποτυχημένη προσπάθεια που τη χρεώνεται προσωπικά ο Κωνσταντέλος, καθώς είχε βάλει τον πήχη ψηλά αλλά τελικά… δεν του βγήκε. 

Να κρατάς τα προσχήματα άλλη φορά δήμαρχε…