Δευτέρα , 10 Δεκέμβριος 2018

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: «Όλα καλά, έχουμε σχέδιο», λέει η κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν αρκετά στελέχη.

Το παρών έδωσαν, εκτός από τον πρωθυπουργό, οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Γιάννης Βαρουφάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση των σημερινών διαπραγματεύσεων είναι θετική και η κυβέρνηση αναφέρει ότι συνεχίζει στην ίδια γραμμή.

«Υπάρχει σχέδιο, τώρα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση, θα βρεθεί μια επωφελής κοινή λύση» λέει το Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο όλων όσων συνέβησαν στις συναντήσεις με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τη σκυτάλη παίρνει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει από τη Δευτέρα μπαράζ διεθνών επαφών με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πηγές του μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας φέρεται να διεμήνυσε στους συνομιλητές του: «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».