Δευτέρα , 18 Φεβρουάριος 2019

Αναβλήθηκε η δίκη για την τραγωδία σε λούνα παρκ του Ελληνικού λόγω απουσίας διερμηνέων

Για τις 26 Μαρτίου 2018 αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η εκδίκαση της υπόθεσης του δυστυχήματος στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, πριν από τρία χρόνια, όπου είχε χάσει την ζωή του ένα 13χρονο αγοράκι και είχε τραυματιστεί σοβαρά η 9χρονη αδελφή του, παίζοντας με τον λεγόμενο «κύλινδρο hamster».

Στο εδώλιο κάθονται κατηγορούμενοι, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές, χειριστές των παιχνιδιών του λούνα παρκ, ο Έλληνας διαχειριστής του υπαίθριου χώρου και ο Ιταλός διαχειριστής του παιχνιδιού που στάθηκε μοιραίο για το παιδάκι.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Το δυστύχημα συνέβη στις 27 Απριλίου 2014 στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κύπρου, στο Ελληνικό, που βρισκόταν το λούνα παρκ, όπου πήγαν με τους γονείς τους τα δύο παιδιά. Ο 13χρονος Βασίλης και η αδελφή του Ελεάννα μπήκαν σε μια πισίνα με φουσκωτές μπάλες για να παίξουν. Ξαφνικά φύσηξε δυνατός άνεμος, που παρέσυρε τον «κύλινδρο», στον οποίο είχαν μπει τα παιδιά. Ο κύλινδρος αιωρήθηκε χτυπώντας σε κιγκλιδώματα και τελικά έπεσε με δύναμη και σφηνώθηκε σε παρακείμενο παιχνίδι με κρεμαστές κούνιες. Το αγόρι υπέστη θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ η αδελφή του θλάση στον πνεύμονα.

Η δίκη οδηγήθηκε σε αναβολή καθώς δεν υπήρχαν διερμηνείς για τους δύο υπηκόους Μπαγκλαντές, ενώ στη συνέχεια διερμηνέα ζήτησε και ο Ιταλός κατηγορούμενος. Αρχικά, το δικαστήριο αναζήτησε διερμηνείς από τον κατάλογο χωρίς να ανευρεθεί διερμηνέας για τους δύο χειριστές των παιχνιδιών.

Επειδή ο κατάλογος εξαντλήθηκε χωρίς αποτέλεσμα, ο συνήγορος των δύο έφυγε από τη δικαστική αίθουσα που βρίσκεται στο κτίριο του Πρωτοδικείου στην οδό Δέλγερη, πήγε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και επέστρεψε μετά από κάποια ώρα με διερμηνέα για τους δύο εντολείς του.

Η δίκη ωστόσο και πάλι δεν ξεκίνησε καθώς ο Ιταλός διαχειριστής του εξοπλισμού, δήλωσε πως επιθυμεί να συνεπικουρείται από διερμηνέα. Και ενώ το δικαστήριο αναζητούσε διερμηνέα για τον Ιταλό κατηγορούμενο έγινε αντιληπτό ότι ο διερμηνέας από το Μπαγκλαντές δεν βρισκόταν πλέον στην αίθουσα. Έτσι με πρόταση της εισαγγελέως η δίκη αναβλήθηκε ώστε να κληθούν διερμηνείς.