Home / ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ / Απίθανη βασιλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας!

Απίθανη βασιλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας!

Υλικά
200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
1/2 κούπας γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
100 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
1/2 κούπας δαμάσκηνα αποξηραμένα σε κομμάτια
1/2 κούπας βερίκοκα              “                    “
1/2 κούπας σταφίδες μουλιασμένες σε
2 κ.σ. κονιάκ

για το γλάσο σοκολάτας
100 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος
80 ml.γάλα

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.

DSC_0006

ετοιμάζουμε τα καρύδια και τα φρούτα.

DSC_0007

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 περίπου λεπτά να αφρατέψει καλά.

DSC_0009

Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε να ενωθούν.

DSC_0010

Ρίχνουμε στο μείγμα το γάλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε.

DSC_0011

Τέλος προσθέτουμε και χτυπάμε το αλεύρι που έχουμε στο μεταξύ ανακατέψει με το baking powder.

DSC_0008

Αδειάζουμε μέσα στο μπολ τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια. Κάνουμε ένα ανακάτεμα απαλά με μια σπάτουλα.

DSC_0012

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 175 βαθμούς C περίπου 50-55 λεπτά.

DSC_0013

Όταν είναι έτοιμο το κέικ,φτιάχνουμε το γλάσο μας βάζοντας σε μπεν μαρί όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

DSC_0017

Απλώνουμε πάνω στο κέικ και αφήνουμε να στερεοποιηθεί.

DSC_0045

Στολίζουμε περαιτέρω,αν θέλουμε να παρουσιάσουμε το κέικ σαν βασιλόπιτα.

DSC_0004