Πέμπτη , 17 Ιανουάριος 2019

Απορρίφθηκε το αίτημα Τσοχατζόπουλου για μείωση του ποσού εγγύησης

Στο νοσοκομείο των φυλακών κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» θα παραμείνει τελικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς σήμερα (Τετάρτη) το Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας, απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού για μείωση του ποσού των 200.000 ευρώ που του έχει ορίσει ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί.
Οι δικαστές κατά πλειοψηφία και υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση αποφάσισαν να μην μειώσουν το ποσό της εγγύησης δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στον κατηγορούμενο  να καταβάλει τα χρήματα είτε σε μετρητά, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.
Το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφησε τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ποσού εγγύησης στα 100.000 ευρώ.
Ωστόσο οι δικηγόροι του εμμένουν στην οικονομική αδυναμία του πρώην υπουργού να καταβάλει το ποσό των 200.000 ευρώ, καθώς όπως υποστηρίζουν μέχρι στιγμής ο κατηγορούμενος κατάφερε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόλις το ποσό των 50.000 ευρώ.
Μάλιστα ο συνήγορος του Λεωνίδας Κοτσαλής έκανε λόγο για «φυσική εξόντωση» του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ο επίσης δικηγόρος του Γιάννης Νικολάου αναφέρθηκε  στην κατάσταση της υγείας του λέγοντας ότι «είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών «Αγ. Παύλος» και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά».
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον ο πρώην υπουργός έχει στη διάθεση του διαφορετικούς τρόπους καταβολής της εγγύησης και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να συγκεντρώσει τα χρήματα και να αφεθεί ελεύθερος.