Κυριακή , 22 Ιούλιος 2018

Δημοσιογράφος απειλεί αστυνομικό και του λέει να…»προσέχει» γιατί θα του τη «φέρει» – Κατέληξε με βραχιολάκια στο Α.Τ Αλίμου

Μια κάπως παράξενη ιστορία διαβάσαμε σε ένα μικρό τοπικό μπλόκ του Αλίμου, σχετικά με τη σύλληψη δημοσιογράφου, την ώρα που εκείνος βιντεοσκοπούσε μια επιχείρηση της αστυνομίας σε περιοχή των Νοτίων Προαστίων.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος, την ώρα που προσπαθούσε να κάνει τη… δουλειά του, αστυνομικοί τον πλησίασαν και του είπαν να σταματήσει να βιντεοσκοπεί τα πρόσωπά τους, ωστόσο εκείνος, μαχόμενος και υπερασπιζόμενος την ενημέρωση, αρνήθηκε να υπακούσει, προέβαλε μάλιστα και αντίσταση κατά των αστυνομικών κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προσαχθεί στο τοπικό Α.Τ.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε ( εδώ ) , ο… μενόμενος και μάχιμος ρεπόρτερ ακούγεται, την ώρα που οι αστυνομικοί τον πλησιάζουν και του ζητούν να κατεβάσει την κάμερα, να απειλεί τον αστυνομικό! Αρχικά προειδοποιεί τον ένστολο να …»προσέχει» και μετά τον απειλεί ευθέως, μπροστά σε συναδέλφους του αστυνομικούς, πως θα του… «τη φέρει».

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν κι έτσι ο τσαμπουκάς δημοσιογράφος οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες στο Τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anatropionline.gr, εκεί ο δημοσιογράφος του τοπικού μπλόκ έδειξε μεταμέλεια και το περιστατικό, με την ανοχή βέβαια των αστυνομικών, θεωρήθηκε λήξαν.

Ωστόσο και μετά από λίγες ώρες, ο ελεύθερος πλέον από τα δεσμά του κρατητηρίου δημοσιογράφος, θεώρησε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει το περιστατικό στο οποίο ο ίδιος πρωταγωνίστησε, με τίτλο «Χειροπέδες στην ενημέρωση», εξηγώντας με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό της σύλληψής του. Παρέλειψε όμως να μας πει τί ήταν αυτό που τον έφτασε στην ακραία σημπεριφορά, που δε συνάδει με το λειτούργημα αλλά ούτε και τον Κωδίκα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, στο να απειλήσει τον αστυνομικό λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως «θα του τη φέρει»!!!

Μήπως η ΕΣΗΕΑ βιάστηκε να εκδόσει ανακοίνωση γα να υπερασπιστεί ένα μέλος της,  το οποίο, όπως ξεκάθαρα ακούγεται στο βίντεο, φέρεται να απειλεί αστυνομικούς???