Παρασκευή , 27 Απρίλιος 2018

Δράσεις για τους ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ Βάρης και Βούλας

Συζήτηση με θέμα: «Απολαμβάνω τις γιορτές – Προσέχω την υγεία μου» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 11.00 στο ΚΑΠΗ Βούλας και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 09.30 στο ΚΑΠΗ Βάρης από την Εθελόντρια Κλινική Διαιτολόγο, Μαρίνα Μουγκρίδου.

Στη συζήτηση, διάρκειας τριών ωρών, θα δοθούν οδηγίες, πρακτικές συμβουλές και έντυπα για να μην πάρουμε κιλά στις γιορτές και να μην επιβαρυνθεί η υγεία μας. Αξιολόγηση ισορροπίας και κινδύνου πτώσεων.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 10.00 στο ΚΑΠΗ ΒΑΡΗΣ
Στο πλαίσιο του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «ΗΠΙΟΝΗ» και στοχεύοντας τόσο στην ενημέρωση των ατόμων τρίτης ηλικίας, όσο και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και των πτώσεων, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα πραγματοποιήσει δράση με θέμα: «Αξιολόγηση ισορροπίας και κινδύνου πτώσεων». Τη Δράση θα οργανώσει, θα συντονίσει και θα υλοποιήσει η Φυσικοθεραπεύτρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Ειρήνη Δρίζη

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο ΚΑΠΗ Βούλας

Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος μαστού στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για ασφαλισμένες και ανασφάλιστες γυναίκες.
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού σε συνεργασία με το Δίκτυο «Οι γυναίκες στην Ογκολογία» ξεκινούν δράση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
Κάθε 15 μέρες στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού θα γίνεται λήψη ιστορικού, ψηλάφηση και υπέρηχος μαστού, από την Παθολόγο -Ογκολόγο Δρ. Μαντώ Νικολαϊδη και την Ακτινολόγο Δρ ‘Αντρη Κωνσταντινίδου.
Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν ασφαλισμένες και ανασφάλιστες γυναίκες, καλώντας στο 210-9631-950 για να κλείσουν ραντεβού.