Παρασκευή , 19 Οκτώβριος 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: H Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2016, είχε αποκλειστεί από τους κυβερνητικούς φορείς, μέχρι πριν από λίγες μέρες. Τα πράγματα όμως φαίνεται πως είναι πλέον διαφορετικά, καθώς οι δημοσιονομικές ανάγκες υποχρεώνουν το οικονομικό επιτελείο να επανεξετάσει το θέμα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη, ότι μπορεί να υπάρξουν μεταβολές στα τέλη κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης «ίσως υπάρξουν και φέτος αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι θέμα απόφασης γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής».

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης επιβεβαίωσε ότι σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές το 2016 χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πού προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

«Έχουμε δεσμευθεί για συγκεκριμένους εισπρακτικούς στόχους ανά μέτρο. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 και τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου θα έχουμε ανακοινώσεις» είπε για το θέμα ο κ. Αλεξιάδης.