Τρίτη , 23 Οκτώβριος 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ανάστατοι οι κάτοικοι αντιδρούν στην ιδέα Κωνσταντάτου για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών – Άφαντος ο δήμαρχος από τους δημοσιογράφους!

Τρεις δήμαρχοι, ένας σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων και στη μέση εξαγριωμένοι πολίτες, οι οποίοι δε θέλουν με τίποτα τα σκουπίδια τριών δήμων να καταλήγουν δίπλα στα σπίτια τους.

Να θυμήσουμε πως το anatropionline.gr, πρώτο είχε γράψει για τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής (πάτησε εδώ)

Πρόκειται για τα όρια μεταξύ Ελληνικού Αργυρούπολης και Γλυφάδας, στο ρέμα Ευρυάλης, μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Πολύ άσχημο, γιατί να τα ρίχνουν εδώ πέρα. Υπάρχουν τόσοι άλλοι χώροι”

“Εγώ μένω εδώ πιο κάτω θα είναι απαίσιο για μας που μένουμε δίπλα”

“Θα γίνει εδώ πέρα μεγάλη ιστορία έχουμε μικρά παιδιά, έχουμε παιδικούς σταθμούς. σχολεία”

Οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Αλίμου αντιδρούν στα σενάρια που θέλουν τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή. Κάνουν λόγο για έγκλημα περιβαλλοντικό και οικιστικό. Ζητούν ένα διαδημοτικό σταθμό απορριμμάτων που θα συμφωνήσουν από κοινού και οι τρεις δήμοι.

Γιώργος Παπανικολάου-δήμαρχος Γλυφάδας: “Κάποιοι πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς καμία πρότερη διαβούλευση σκέπτονται και μεθοδεύουν την εγκατάσταση σταθμού για απορρίμματα, για πολλούς μάλιστα δήμους, σε μια λεπτή λωρίδα γης, μέσα στα σπίτια, πάνω σε ρέμα, στο ρέμα της Ευρυάλης και πάνω στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καν ως σκέψη.

Ανδρέας Κονδύλης – δήμαρχος Αλίμου: Ο δήμος Αργυρούπολης φαίνεται να προχωράει σε ένα δικό του ξεχωριστό σχεδιασμό, θέλει να κάνει ένα σταθμό αποκλειστικά για τις ανάγκες της Αργυρούπολης, όπου θα μπορούν ενδεχομένως να φιλοξενούνται και κάποιοι άλλοι δήμοι.

 

Κλείνοντας αξίζει να αναφερθεί, πως ο Δήμαρχος Κωνσταντάτος εξαφανίστηκε όταν συνάδελφοι από το Star channel, τον αναζήτησαν για να του πάρουν μια δήλωση σχετικά με το μείζον θέμα που έχει προκύψει και που σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει προκαλέσει θύελλλα αντιδράσεων στους πολίτες της περιοχής . 

Διαβάστε το δελτίο τύπου που έξεδωσε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης ο οποίος δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα και μας παρέπεμψε σε ένα δελτίο τύπου:

“Όσον αφορά την αποκαλούμενη «λωρίδα γής» ο εκτός πραγματικότητας Δήμαρχος περιγράφει έτσι οικόπεδο 30 περίπου στρεμμάτων στο οποίο βρίσκονται αθλητικές υποδομές του δήμου μας αλλά και χώρο που μισθώνει ιδιώτης με μηνιαίο ενοίκιο. Σε ένα μέρος του οικοπέδου αυτού πιθανόν θα εγκαταστήσει ο δήμος μας όλες τις δομές του που σήμερα βρίσκονται εντός του αεροδρομίου”

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε τον Ιούνιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού σημειώνεται ότι θα δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος εκτός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.