Παρασκευή , 19 Οκτώβριος 2018

Ελπίδες να βγει νικητής o Θανάσης Πλεύρης από την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του – To anatropionline το εύχεται ΟΛΟΨΥΧΑ!!!

Κρίσιμη αλλά σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή κ. Αθανασίου Πλεύρη, ο οποίος νοσηλεύεται με σήψη από το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, γεγονός που αρχίζει να αφήνει κάποιο περιθώριο αισιοδοξίας στους θεράποντες ιατρούς και φυσικά στους οικείους του σχετικά με την έκβαση αυτής της δύσκολης πορείας που διανύει τα τελευταία 24ωρα.

Για τους εντατικολόγους ο χρόνος που περνά στην Εντατική ο ασθενής χωρίς να επιδεινώνεται η υγεία του αποτιμάται ως κέρδος για τον οργανισμό του. Σε ό,τι αφορά τον 39χρονο δικηγόρο τα δυο ιατρικά ανακοινωθέντα των προηγούμενων ημερών επισήμαιναν πως η κατάσταση της υγείας του είναι «ιδιαιτέρως κρίσιμη», πλην όμως το τελευταίο έδωσε έμφαση και στη σταθεροποίηση αυτής της κρίσιμης κατάστασης.

Τα βασικά «όπλα» του 39χρονου, η ηλικία του και ο δυνατός οργανισμός του, φαίνεται πως αρχίζουν να ενεργοποιούνται σε συνδυασμό και με την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή.   Βρίσκεται μεν διασωληνωμένος και με μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας του, αλλά όσο περισσότερο χρόνο περνά στην Εντατική χωρίς να επιβαρύνεται περαιτέρω ο οργανισμός του, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει νικητής από αυτήν.

Η πρώτη επέμβαση 

Σημειώνεται πως ο κ. Πλεύρης είχε υποβληθεί σε αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα το προηγούμενο διάστημα, όμως η έκβασή τους δεν ήταν η αναμενόμενη. Πιθανολογείται πως συνεπεία αυτών των επεμβάσεων εισέβαλε στον οργανισμό του το δυνατό μικρόβιο (σταφυλόκοκκος) που προσπαθούν να καταπολεμήσουν οι γιατροί.

Η πρώτη αγγειοχειρουργική επέμβαση έγινε στην ιδιωτική κλινική «Mediterraneo» και ακολούθησε άλλη στο Λαϊκό νοσοκομείο. Στην ιδιωτική κλινική ο κ. Πλεύρης εισήχθη για την αφαίρεση κιρσού στο αριστερό κάτω άκρο και δέκα ημέρες αργότερα υποβλήθηκε στο Λαϊκό για παρακέντηση στο ίδιο πόδι. Ωστόσο, δεν είναι εύκολη η χαρτογράφηση της πορείας του μικροβίου που ευθύνεται για τη σήψη, για τη γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού του έναντι της λοίμωξης, ούτε μπορεί να εντοπιστεί με ακρίβεια ο χώρος και ο χρόνος  που το μικρόβιο εισέβαλε στον οργανισμό του ασθενή -μπορεί να έγινε σε νοσοκομείο μπορεί και εκτός, στην κοινότητα.