Πέμπτη , 17 Ιανουάριος 2019

Εννέα μήνες φυλακή έφαγε ο Μιχελάκης (πρώην υπουργός) για παθητική δωροδοκία!

Oπως μεταδίδει ο Παναγιώτης Στάθης στο Capital.gr καταδικαστική ήταν η πρώτη απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση με κατηγορουμένους τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, και τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη, σχετικά με καταγγελίες για “στημένη” επερώτηση έναντι αμοιβής.

Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους εννέα μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ ενώ τους αγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να έλαβε ποσό ύψους 7.000 ευρώ από τον υπόδικο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά, λέγοντας μάλιστα πως η ερώτηση ήταν εναντίον του επιχειρηματία και όχι υπέρ του: “Γράφει κάποιος κάπου ένα ποσό και το όνομα μου και μετά λέμε ότι έκανα ερώτηση για να πάρω λεφτά. Για μια ερώτηση όμως που δεν δουλεύει, δεν είναι υπέρ του! Εγώ πήρα την ερώτηση του συναδέλφου μου την οποία ο Πάλλης θεωρούσε στημένη από τον Ρέστη και την συνέχισα. Έχει λογική να έλαβα χρήματα από αυτό; Αφού επρόκειτο για ερώτηση που την θεωρούσε εις βάρος του”, είπε ο πρώην υπουργός.