Πέμπτη , 22 Φεβρουάριος 2018

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ Β.ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη μνήμη του Βασίλη Στεφανάκου που δολοφονήθηκε την περασμένη Τετάρτη από τα πυρά αγνώστων στο Χαϊδάρι, τίμησαν οι πρώην συγκρατούμενοι του στις φυλακές Κορυδαλλού, με έναν εξαιρετικά ιδιαίτερο τρόπο.

Μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο πέρασε αρκετά χρόνια εκτίοντας την ποινή του ο Βασίλης Στεφανάκο, δύο πρώην συγκρατούμενοί του εκφώνησαν έναν συγκινητικό επικήδειο για τον νεκρό πρώην βαρυποινίτη.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Βασίλης δεν είναι κοντά μας σαν παρουσία. Θα είναι, όμως κοντά μας στο μυαλό μας, στην καρδιά μας. Προσπάθησε να μας κάνει όλους καλύτερους. Σήμερα είναι η κηδεία του. Σήμερα τιμούμε την μνήμη του. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε τη μνήμη του. Πριν λίγες μέρες ο Βασίλης Στεφανάκος σκοτώθηκε. Αλλά σκοτώθηκε ξανά.  Ο δεύτερος θάνατος του ήταν από τους δημοσιογράφους όπως τον παρουσίασαν».
«Εμείς όμως που γελάσαμε μαζί του, γίναμε φίλοι μαζί του, τον ξέρουμε. Ο Βασίλης για όσα χρόνια ήταν στην Α’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, καθόταν όλη μέρα στο τραπεζάκι στο κελί 40, η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή για όσους είχαν ανάγκη, για όσους χρειάζονταν χρήματα, για όσους είχαν ανάγκη, για όλα τα προβλήματα ήταν πάντα εκεί. (…). Ο Βασίλης δεν κοίταζε την πάρτη του, αλλά το σύνολο, τον συγκρατούμενο», συνέχισαν.

Σε άλλο σημείο ανέφεραν ότι ο Στεφανάκος «ήταν είναι ιδιαίτερο άτομο, είχε δικό του κώδικα αξιών είτε τον συμπαθούσε κανείς, είτε όχι.

«Ο Βασίλης μπορεί να έφυγε αλλά ο θάνατος δεν τον κέρδισε (…) Τον Βασίλη δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», κατέληξαν οι συγκρατούμενοι.

Στο τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ αμέσως μετά φώναξαν «Καλό ταξίδι Βασίλη, αθάνατος!», ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.