Παρασκευή , 19 Οκτώβριος 2018

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον αρχιφύλακα που κατηγορείται για εμπορία ηρωίνης

Τη σύλληψη του αρχιφύλακα που κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών ουσιών ανακοίνωσε επίσημα η Ελληνική Αστυνομία το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 51χρονος αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Χίου, συνελήφθη από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας του νησιού. Σε βάρος του ιδίου και ενός 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα ναρκωτικά.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ο 33χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου να παραλαμβάνει δέμα από τον 51χρονο αρχιφύλακα, το οποίο περιείχε 53,7 γραμμάρια ηρωίνης. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και ανέλαβε το προανακριτικό έργο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν νωρίτερα το Σάββατο στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη Τρίτη. Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.