Δευτέρα , 23 Ιούλιος 2018

Η Στοκχόλμη το νέο χτύπημα των τρομοκρατών: 5 νεκροί και 20 τραυματίες ως τώρα

Σύμφωνα με τα  διεθνή μέσα ενημέρωσης, φορτηγό καρφώθηκε πάνω στο πολυκατάστημα Åhlens Mall στο Klarabergsgatan, παρασέρνοντας πεζούς.

Η αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει ότι υπάρχουν 20 τραυματίες, ενώ υπάρχουν αναφορές για 5 νεκρούς, σύμφωνα την σουδική Ecot, όπως μεταδίδει η Expressen.

«Η Σουηδία έχει δεχτεί επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα», δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας.

Η Αστυνομία έδωσε εντολή στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν το κέντρο της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με την σουηδική «aftonbladet» το σήμα ήρθε στις 14:53 (ώρα Σουηδίας), ενώ αμέσως μετά το συμβάν αστυνομικός φώναζε στο πλήθος «μείνετε μακριά, είναι τρομοκρατικό χτύπημα».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό είχε κλαπεί νωρίτερα σήμερα το πρωί, απο το Soap Bar. Το φορτηγό ανήκει σε εταιρεία ζυθοποιίας.

Οι πληροφορίες από το σημείο αναφέρουν ότι πέφτουν πυροβολισμοί, πιθανότατα προς τον δράστη που έχει εντοπιστεί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία, ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την σουηδική Expressen, τρεις οπλισμένοι άνδρες πήδηξαν από το φορτηγό αφού έπεσε επάνω στο πλήθος.

Μπορεί μέχρι στιγμής να έχουν γίνει δύο προσαγωγές για την επίθεση στη Στοκχόλμη, ωστόσο η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητάει έναν άνδρα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, η σουηδική αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τις συλλήψεις και το ανθρωποκυνηγητό στη Σουηδία συνεχίζεται, καθώς οι αρχές αναζητούν έναν άνδρα με γκρι μπλούζα, άσπρα παπούτσια και κουκούλα.

Διαβάστε περισσότερα