Τετάρτη , 20 Φεβρουάριος 2019

Ισχυρό ΟΧΙ από το δημοτικό συμβούλιο Κρωπίας στη μετονομασία της Βάρης – Κορωπίου σε Ευελπίδων!

Τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από μια ενδεχόμενη μετονομασία της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου σε Ευελπίδων, επισημάνθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας.

Το θέμα ήρθε στο Σώμα με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου, Θοδωρή Γρίβα (ένθετη φωτό) μετά και τα όσα ακούστηκαν αλλά και αποκάλυψε το notioanatolika.gr σχετικά με τη συμφωνία της περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου με τον αρχηγό του ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο κ. Γρίβας είχε γίνει δέκτης πληθώρας διαμαρτυριών από επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής του Κορωπίου των οποίων οι έδρες βρίσκονται επί της λεωφόρου και οι οποίοι είχαν επισημάνει πως μια ενδεχόμενη μετονομασία της συγκεκριμένης λεωφόρου θα δημιουργήσει πλήθος γραφειοκρατικών προβλημάτων στις επιχειρήσεις τους.

Ο αντιδήμαρχος κατανόησε πλήρως το πρόβλημα που είναι δυνατόν να δημιουργηθεί και στάθηκε απέναντι σε μια τέτοια συμφωνία Δούρου – Στεφανή!

Μάλιστα κάνοντας ένα βήμα ακόμη και παρά το γεγονός ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου Κρωπίας το όλο θέμα, ζήτησε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και να υπάρξει ψήφισμα διαμαρτυρίας ώστε να αποτελέσει μοχλό πίεσης των επιχειρηματιών προς όσους απεργάζονται τη μετονομασία.

Απέναντι στον κ. Γρίβα στάθηκε έτερος αντιδήμαρχος, ο Ανδρέας Ντούνης ο οποίος υποστήριξε τη μετονομασία της λεωφόρου σε «Ευελπίδων – Βάρης – Κορωπίου».

Οι δύο προτάσεις ψηφισμάτων τέθηκαν σε ψηφοφορία και αυτή του κ. Γρίβα για σαφή άρνηση της μετονομασίας της λεωφόρου συγκέντρωσε τη συντριπτική πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης σε αντίθεση με την πρόταση του κ. Ντούνη που υπερψηφίστηκε μόνο από τον ίδιο και την κα Μαρακαντώνη.

Όπως και να ‘χει πάντως, φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο υλοποίησης της… ρομαντικής πρότασης του αντιστρατήγου Στεφανή αφού όπως αποκάλυψε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας ο δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, παρά το γεγονός ότι η λεωφόρος ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής δεν είναι δυνατόν να μετονομαστεί με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου αλλά ούτε και από την επιτροπή ονοματοθεσίας οδών, καθώς έχει χαρακτηριστεί με προεδρικό διάταγμα!

Έτσι ψηφίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,που σέβονται την ιστορία του τόπου τους!!!