Δευτέρα , 18 Φεβρουάριος 2019

Καταγγελία ΒΟΜΒΑ για το Δημοτικό Σχολείο των 3Β: “Τα παιδιά μας παγώνουν στην αίθουσα και γυρνούν άρρωστα στο σπίτι”

Με μια επιστολή καταπέλτη κατά του δημάρχου Κωνσταντέλλου για το απαράδεκτο πρόβλημα με τη θέρμανση στις προκάτ(!!!) αίθουσες του δημοτικού σχολείου Βουλιαγμένης, εν έτει 2019, η ηθοποιός Σοφία Φαραζή Μαρατσώλα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας την τριτοκοσμική κατάσταση που βιώνουν 40 και πλέον παιδάκια στο σχολικό συγκρότημα του δημοτικού Βουλιαγμένης.

Η αγαπημένη καλλιτέχνης, που είναι μητέρα μια μικρής κόρης, απευθύνεται με σκληρό τρόπο στον Κωνσταντέλλο και του ζητά  να αποκαταστήσει άμμεσα τη βλάβη των καλοριφέρ της τάξης της δευτέρας δημοτικού, που οι υπεύθυνοι ξέχασαν να…φτιάξουν.

Διαβάστε την επιστολή κόλαφος που ανάρτησε η γνωστή συγγραφέας, Έλσα Φαραζή κατά του Κωνσταντέλου.

Πριν από ένα χρόνο ζήτησε το δημοτικό σχολείο Βουλιαγμένης να φτιαχτούν στις προκάτ αίθουσες τα καλοριφέρ.
Ένα χρόνο μετά Συνεχίζουν να παρακαλάνε δάσκαλοι και γονείς να φτιαχτούν γιατί οι συνθήκες διαβίωσης την ώρα του μαθήματος είναι δύσκολες
Έχει κρύο με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να γυρνάνε άρρωστα στο σπίτι.
Στη τάξη μέσα υπάρχει ένα παλιό κλιματιστικό το οποίο αδυνατεί να ζεστάνει όλο το χώρο
Σήμερα πήγαμε ένα σώμα ώστε να ζεστάνει τα παιδιά και κάποιοι τόλμησαν να πουν ότι είναι παράνομο.
Θα ήθελα να ρωτήσω..
Κύριε δήμαρχε, πόσα χρόνια χρειάζεστε ώστε να φτιάξετε τα καλοριφέρ; γιατί αυτοί που σας εκπροσωπούν δεν απαντάνε στα μειλ μας; ή για να είμαι απόλυτα σωστή η μόνη απάντηση που πήραμε ήταν ότι ναι μεν αυτά στις δυο τάξεις δε δουλεύουν αλλά τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά..όποτε αν 40 παιδιά κρυώνουν ας είμαστε επιεικείς γιατί τα υπόλοιπα 100 είναι ζεστά στα τμήματα τους και μπορούν άνετα να λυγίσουν τα δάχτυλα τους ώστε να γράψουν..
Στείλατε μέσω του συλλόγου ένα μήνυμα ότι τα Χριστούγεννα θα φτιαχτούν..μπήκε νέος χρόνος και ακόμη τα παιδιά μας φορούν κασκόλ και σκουφί μέσα στη τάξη γιατί με το ηλεκτρικό σώμα τυχερά είναι όσα βρίσκονται κοντά, όσα κάθονται στο παράθυρο κρυώνουν.
Αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι γεμίσατε τα πεζοδρόμια γύρω από το σχολείο αλάτι για το χιόνι που δεν έριξε . . να λιώσει το πάγο που δεν είχε..
Άραγε τα παιδιά σας στο κολέγιο έχουν θέρμανση;
Οι υπάλληλοί σας στα γραφεία τους που με τόση ευκολία αγνοούν ένα θέμα σοβαρό από πέρσι;;;
Εύχομαι η νέα χρόνια να βρίσκει εσάς και τα παιδιά σας ζεστά ώστε να συγκεντρωνεστε όλοι σε ότι έχετε να δουλέψετε και να μάθετε ..γιατί τα παιδιά της Δευτέρας στο μόνο που συγκεντρώνονται είναι στο ποτέ θα φύγουν από το κρύο κτήριο για να γυρίσουν σπίτια τους!
Σας ευχαριστώ
Σοφία Φαραζή 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!