Δευτέρα , 18 Φεβρουάριος 2019

Ανίκανη Κυβέρνηση: Επ’ αόριστον η διακοπή του Πρωταθλήματος

Σήμερα πρωί Δευτέρας 12 Μαρτίου, μετά από 2 ώρες σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισαν την άμεση και επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague Σουρωτή.

Δείτε τις δηλώσεις του κ.Βασιλειάδη μετά την κυβερνητική σύσκεψη:

 

Αναλυτικά ο υφυπουργός ανακοίνωσε:

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να μπορέσει να εξυγιάνει τον πολύπαθη χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν όπως πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακυνδυνέψει όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω. Αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. 

» Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες, κανόνες που ισχύουν για όλους και έναντι όλων. Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς τους ποδοσφαίρου, την ομοσπονδία, τη λίγκα. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξανα εκκινήσει αν δεν υπάρχει ένα νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο απ’ όλους για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε τη μάχη για διαφάνεια και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το ενδεχόμενο Grexit: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι τις επόμενες ώρες θα κάνουμε τις απαραίτητες συζητήσεις και συναντήσεις με όλους και όλα είναι στο τραπέζι αν δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

» Περιμένουμε τις προτάσεις από την ομοσπονδία και τη λίγκα τις επόμενες ώρες θα κάνουμε και άλλες ανακοινώσεις. Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος και βλέπουμε».

Για το τι μπορεί να αλλάξει για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένων απ’ όλους και από την πλευρά μας αυστηρότερους κανόνες ως προς τα θέματα ασφαλείας».

Σε ερώτηση για το αν θα απαγορεύονται τα περίστροφα στους αγωνιστικούς χώρους: «Εφόσον έχουμε φτάσει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Το πλαίσιο είναι σαφές οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους. Το πλαίσιο πρέπει να αυστηροποιηθεί ακόμα περισσότερο και αυτό πρέπει να είναι η βούληση όλων».

Για το αν η απόφαση θα επηρεάσει την Εθνική ομάδα: «Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες ώστε να μην επηρεαστεί η Εθνική».

Για τη θέση της UEFA«Είμαστε σε επικοινωνία με την UEFA, τα υπόλοιπα θα τα πούμε τις επόμενες μέρες. Είναι όλοι σοκαρισμένοι όπως και εμείς. Η θέση μας είναι σαφής και έχει αποτυπωθεί και χθες».

.