Παρασκευή , 27 Απρίλιος 2018

Μακελειό στο Βερολίνο: Νέο τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό – Πόσοι νεκροί, τραυματίες (φωτο – βίντεο)

Με αίμα βάφτηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας αρκετούς και τραυματίζοντας δεκάδες. Η Γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Το AFP κάνει λόγο για αρκετούς νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλάνε για τουλάχιστον 9 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Σύμφωνα με το DPA η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών, πάντως, το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό».

Ο οδηγός του φορτηγού -σύμφωνα με πληροφορίες, διαφεύγει.

fort01.jpg

Το φορτηγό έπεσε κάτω από άγνωστες συνθήκες σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, γεμάτη κόσμο, στο Βερολίνο, τραυματίζοντας αρκετούς όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα επικαλούμενα και την αστυνομία.

Σύμφωνα με τη Berlin Morgenpost, τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι νεκρός και 50 οι τραυματίες. “Η αστυνομία επιβεβαιώνει πω ένας φορτηγό εισέβαλε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην Breitscheidplatz στο Βερολίνο” γράφει η εφημερίδα.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο του δυτικού Βερολίνου, δίπλα στον φημισμένο Ζωολογικό Κήπο, στην περιοχή Τιεργκάρντεν.

Το μακελειό θυμίζει πολύ την περίπτωση του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016, οπότε ένα φορτηγό τρομοκράτη έπεσε σε πλήθος που γιόρταζε την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, σκοτώνοντας 86 και τραυματίζοντας 434 ανθρώπους.