Τετάρτη , 12 Δεκέμβριος 2018

Ν. Παππάς: «Άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες!»

Άμεσα στη Βουλή θα έρθει το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, με το τέλος των προγραμματικών δηλώσεων επισήμανε ο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο Κόκκινο, μεταξύ άλλων ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για μετάβαση σε ένα αποτελεσματικό σύστημα που θα αποτρέπει την ακραία φτώχεια και ανεργία.

«Η κυβέρνηση θα καταφέρει να αποτρέψει ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές», είπε, σύμφωνα με το periodista.gr, επιμένοντας στην αποτροπή των απολύσεων, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον στόχο του κατώτατου μισθού. «Τέτοιου τύπου ανισορροπίες και μια κατάσταση διαρκούς παράτασης του τοπίου του ακανόνιστου, ομολογώ πως θα περίμεναν να καταλάβουν πως ούτε για το προσωπικό συμφέρον της συντηρητικής παράταξης, είναι», τόνισε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ν.Δ. και τις σχετικές δηλώσεις στελεχών της, ξεκαθάρισε πως στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόνοια για θέσεις εργασίας με πλήρη απασχόληση: «Προκρίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση το επιχείρημα της απασχόλησης των δημοσιογράφων. Υπάρχει πρόνοια για διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, ας μη χρησιμοποιήσει η ΝΔ αυτό το επιχείρημα. Εμείς αυτή την κίνηση την κάνουμε για να υπάρξει μία κανονικότητα, για να έχουμε σχήματα επιχειρηματικά βιώσιμα και διαφανή. Να βεβαιωθούμε πως οι όροι δανειοδότησης των ΜΜΕ θα έιναι ίδιοι με αυτούς των άλλων επιχειρήσεων, δεν είναι δυνατόν να έχουν προνομιακή μεταχείριση».

Ερωτηθείς για την διαφημιστική αγορά στα ΜΜΕ, είπε πως πρέπει να γίνει εξαντλητική κουβέντα για εξορθολογισμό της αγοράς και να συζητήσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά τίποτα δεν θα γίνει βιαίως και χωρίς διάλογο.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο Νίκος Παππά είπε:

«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πρόβλημα, το οποίο είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε συμφωνία, είτε είμαστε στο ευρώ, είτε δεν είμαστε, είναι ένα θέμα που προκύπτει από τα θεμελιώδη της οικονομίας, από την υψηλή ανεργία, τα δεδομένα δημογραφικά και την κατασπάραξη των ταμείων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Θα πρέπει να ανοίξει ένας σημαντικός διάλογος, η κυβέρνηση δεν προστρέχει να κάνει τις επιλογές των περικοπών για να πιάνει το διαρκώς μειούμενο ύψος των εσόδων, των εισφορών. Προστατέψαμε το ύψος των παροχών. Πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος για τη μετάβαση σε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να είναι αποτελεσματικό, να αποτρέπει την ακραία φτώχεια στην τρίτη ηλικία».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά θέματα και τη σημαντική επιρροή που ασκεί πλέον η ελληνική κυβέρνηση στο άνοιγμα της συζήτησης στην Ευρώπη, τόσο για το προσφυγικό, όσο και για τις πολιτικές λιτότητας:

«Αν κάτι απέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το καιρό, είναι ότι μπορεί να πυροδοτεί και να επηρεάζει την εξέλιξη της συζήτησης στην Ευρώπη. Θα το δείτε τις επόμενες ημέρες και στο προσφυγικό και στα θέματα της οικονομικής πολιτικής και των ανοιχτών θεμάτων της διαπραγμάτευσης, κι είμαι αισιόδοξος ότι θα επηρεαστούν και ομάδες πέραν της ευρωομάδας της Αριστεράς και θα τοποθετηθούν με τρόπο που θα συμβάλλει θετικά στην πορεία του ελληνικού προγράμματος και θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως τις ομαδικές απολύσεις και τη μη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Όσο για τον κατώτατο μισθό, ήταν και παραμένει στόχος μας τα 751 ευρώ».