Κυριακή , 21 Οκτώβριος 2018

Οι κώδικες της κοκαΐνης στην Πάτρα: «Σφηνάκι», «ποτό» και ..»πουκάμισο» – Δεκάδες Πατρινοί στους αγοραστές

Με κωδικοποιημένη φρασεολογία γινόταν η παραγγελία της κοκαΐνης από τους «πελάτες» στην
Πάτρα, ώστε να μη δίνεται στόχος. Έτσι αυτό που «ζητούσαν» ήταν, πότε ένα «σφηνάκι», πότε ένα «μπουκάλι κρασί», ένα «ποτό», κι ακόμα μια «μπλούζα» ή ένα «πουκάμισο», καθώς και «λάδι», όπως πληροφορείται το thebest.gr
Η Ασφάλεια Πατρών και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών έστησε ένα ακόμα «μπλόκο» στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών , περνώντας χειροπέδες σε πέντε άτομα.
Μετά από έρευνα  συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες ηλικίας, 30, 33, 37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών.  Οι τρεις είναι από την Πάτρα και ο ένας από τη Ναύπακτο. Επίσης συνελήφθη ένας 29χρονος για κατοχή ναρκωτικών.
Ο φερόμενος ως διακινητής είναι ο 42χρονος, κάτοικος Πατρών, ο οποίος δηλώνει άεργος ενώ είναι γνωστός στη «νύχτα». Στο παρελθόν έχει ξαναπασχολήσει τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών κακουργηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την αστυνομία τους τελευταίους δυόμιση μήνες, στην Πάτρα, διακινούσε και πωλούσε κοκαΐνη. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες φέρονται οι προμηθευτές του.
Ο 42χρονος επέλεγε να παίρνει μικρές ποσότητες από τους προμηθευτές για λόγους ασφαλείας. Στο σπίτι του βρέθηκε ουσία που χρησιμοποιείται για νόθευση ναρκωτικών, ενώ το πελατολόγιο φέρεται πως είναι του 42χρονου και όχι των προμηθευτών.
Στη δικογραφία ως αγοραστές φέρονται να εμπλέκονται 53 άτομα άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 26 ως 50, ανάμεσα στους οποίους και κάποια γνωστά πρόσωπα της κοινωνίας της Πάτρας.
Η αστυνομία συνέλαβε αρχικά τον 29χρονο στην Πάτρα μετά από αγορά κοκαΐνης από τον 42χρονο, τον οποίο ακολούθησε και εκτυλίχθηκε στη συνέχεια η επιχείρηση σταδιακά που έφτασε στις 5 συνολικά συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες για προμήθεια ναρκωτικών έχουν ξαναπασχολήσει τις αρχές οι δύο.
Το επόμενο βήμα για την Ασφάλεια είναι να βρεθεί από πού έπαιρναν τα ναρκωτικά οι συλληφθέντες προμηθευτές.
Μέσα σε διάστημα δύο περίπου μηνών, σύμφωνα με την αστυνομία ο 42ζρονος είχε διακινήσει (180) γραμμάρια κοκαΐνης, σε περισσότερες από (250) περιπτώσεις, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, παράνομο περιουσιακό όφελος, ύψους 13.000 περίπου ευρώ, αφού το ένα γραμμάριο κοστολογείται στα 70 με 80 ευρώ.
Ο 29χρονος που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα, ενώ ο 42χρονος και οι άλλοι τρεις παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον Ανακριτή την Πέμπτη.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι και το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας, 30, 33, 37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών.
Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 39 και 33 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ έχει συλληφθεί και ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προέκυψε ότι, ο 42χρονος, τους τελευταίους δυόμιση μήνες, στην Πάτρα, διακινούσε και πωλούσε κοκαΐνη.
Ειδικότερα, ο 42χρονος προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους πέντε συνεργούς του, που βαρύνονται με τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και στη συνέχεια αφού τις νόθευε, τις πωλούσε στους τοξικομανείς.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αφού αξιοποίησαν στοιχεία και δεδομένα που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν χθες το βράδυ στην Πάτρα, τον 29χρονο και σε έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα κοκαΐνης, την οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα, από τον 42χρονο.
Λίγη ώρα αργότερα, συνέλαβαν στην Πάτρα, τον 42χρονο και τον 33χρονο, ενώ σε σωματικές έρευνες που τους ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του πρώτου το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα και στην κατοχή του δεύτερου μια συσκευασία με ένα γραμμάριο κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, ενώ επιπλέον συνέλαβαν τον 30χρονο και τον 37χρονο.
Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των δραστών στην Πάτρα και στη Ναύπακτο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
Στην οικία του 42χρονου (328) γραμμάρια χημικής ουσίας, που χρησιμοποιείται για τη νόθευση της κοκαΐνης,
Στην οικία του 37χρονου (22,1) γραμμάρια κοκαΐνης,
Στην οικία του 30χρονου μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και υπολείμματα κάνναβης,
Στην οικία του 33χρονου υπολείμματα κοκαΐνης.
Επίσης, οι δράστες λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, κατά την επικοινωνία τους με τους χρήστες, χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένη φρασεολογία, με συνθηματικές λέξεις, που αντιστοιχούσαν στην παραγγελία των ναρκωτικών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 42χρονος είχε διακινήσει (180) γραμμάρια κοκαΐνης, σε περισσότερες από (250) περιπτώσεις, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, παράνομο περιουσιακό όφελος.
thebest.gr