Κυριακή , 22 Ιούλιος 2018

Ο πατριώτης Κωνσταντέλος σε τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής στη Βάρκιζα

Τελετή αποκαλυπτήριων της προτομής του πεσόντα στην Κύπρο Ήρωα Ανθυπασπιστή Καταδρομών Αντώνη Ζησιμόπουλο, πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Ιουλίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, η οικογένεια του Ήρωα και ο Σύλλογος «Κομάντος 74» ο οποίος ήταν και δωρητής της προτομής.

Κατά την τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου της Βάρκιζας, όπου πλέον βρίσκεται η προτομή, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αποκάλεσε τον Ήρωα, «ένα παιδί της Βάρκιζας» του οποίου η μοίρα επεφύλαξε το θάνατο των ηρώων και επέστρεψε στην πατρίδα που μεγάλωσε, μετά από 42 χρόνια όταν οι νέες τεχνολογίες επέτρεψαν τη ταυτοποίηση των Ηρώων που βρίσκονταν σκεπασμένοι με χώμα μαζί με το κουφάρι του μοιραίου «Νοράτλας» στο τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο.

asdg

Ο Δήμαρχος εξιστόρησε τα γεγονότα της νύχτας της 21ης προς 22ας Ιουλίου του 1974 όταν η Α’ Μοίρα καταδρομών, στην οποία υπηρετούσε ο Ήρωας Αντώνης Ζησιμόπουλος, κλήθηκε να μεταφερθεί από το Μάλεμε της Κρήτης στη φλεγόμενη Κύπρο όπου καταρρίφτηκε από φίλια πυρά από λάθος ελληνοκύπριων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας.

Κατέληξε ο χαιρετισμός του Δημάρχου με τη φράση «Τιμή και Δόξα παντοτινή στον Ήρωα Αντώνη Ζησιμόπουλο που η μοίρα τον έκανε από απλό στρατιώτη, Ήρωα που θα μείνει πάντα στις καρδιές των συντοπιτών του, αλλά και όλων των Ελλήνων, όχι μόνο γιατί δε δείλιασε και πήγε όπου το καθήκον και η Πατρίδα των διέταξαν, αλλά γιατί έγινε Ήρωας χωρίς παράσημο, κάνοντας πράξεις το «μην κοιτάς τι κάνει η πατρίδα για σένα να κοιτάς τι μπορείς να κάνεις εσύ για την Πατρίδα».

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Πηγή: notiareport.gr

H συντακτική ομάδα του anatropionline.gr, κρατά την τελευταία φράση από τον χαιρετισμό του πατριώτη Κωνσταντέλου.

«Μην κοιτάς τι κάνει η πατρίδα για σένα, να κοιτάς τι μπορείς να κάνεις εσύ για την Πατρίδα».

Είμαστε σίγουροι φίλοι μου (το… γνωρίζουμε καλά), πως ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ένας άξιος και πάνω απ όλα ΤΙΜΙΟΣ πατριώτης, πολλές φορές προσφέρει το μέγιστο για την πατρίδα μέσα από τον θεσμικό του ρόλο, ξεπερνώντας ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό!!!

ΕΥΓΕ ΔΗΜΑΡΧΕ