Κυριακή , 22 Ιούλιος 2018

Πλήρης αδιαφορία Κωνσταντέλλου για παιδική χαρά-τρόμος στη Βούλα – Κινδυνεύουν για ακόμη μια φορά μικρά παιδιά

«Τσιμπήσαμε» ένα θεματάκι από το τοπικό σάιτ notiareport.gr και το παρουσιάζουμε στους χιλιάδες αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, που καθημερινά μας επισκέπτονται για να ενημερωθούν με αξιοπιστία και εγκυρότητα.
Είναι πρωτοφανές το ενδιαφέρον που δείχνουν όταν δημοσιοποιούμε την αναλγησία της δημοτικής αρχής των 3Β σε σημαντικά θέματα, όπως αυτά της ασφάλειας των πολιτών.
Είχαμε παρουσιάσει και στο παρελθόν ένα εξίσου σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών μας (πάτησε εδώ), αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος δε φαίνεται να έδειξε κανέναν απολύτως ενδιαφέρον για διορθωθούν τα τεράστια προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή.
Φαίνεται πως αυτά τα… θεματάκια δεν είναι στις προτεραιότητές του. Απεναντίας, αυτό που φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα, είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες σπεύδει (όταν βέβαια είναι εδώ…) για να χορέψει και να φωτογραφηθεί.
Εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χρήματα που καταβάλουμε μηνιαίως για άλλους σκοπούς και όχι για χορούς πανηγύρια. Ναι καλά διαβάσατε. Χορούς και πανηγύρια σ’ έναν δήμο, όπου ο δήμαρχος πληρώνει αδρά (από την τσέπη των δημοτών φυσικά) για να τον μετατρέπει  σε μια απέραντη μπουζουκιερί.
Ο Κωνσταντέλος, ο οποίος πέρυσι διερρήγνυε  τα ιμάτιά του και έβαζε λιτούς και δεμένους για να κλείσει το νυχτερινό κέντρο, όπου θα εμφανιζόταν ο Κιάμος. Οι δηλώσεις του τότε στα ΜΜΕ, ήταν άκρως υποτιμητικές απένατι σε όλα αυτά τα μαγαζιά που φιλοξενούν κατά καιρούς λαικούς τραγουδιστές, όμως από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και φαίνεται ξεκάθαρα πως η απόψη του Κωνσταντέλλου μεταβλήθηκε άρδην…
Όλα αυτά φαίνεται να απασχολούν πολύ τους δημότες των 3Β κι αυτό το διαπιστώνουμε από την επισκεψιμότητα στο σάιτ, αλλά και από την επισκεψιμότητα στη σελίδα μας κοινωνικής δικτύωσης στο FB, όπου 3550 φίλοι μας κοινοποιούν τις αναρτήσεις μας, κυρίως αυτές που αφορούν τον συγκεκριμένο δήμο.
Δείτε το φωτορεπορτάζ 

Μεγάλος κίνδυνος ελλοχεύει για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που χρησιμοποιούν την παιδική χαρά στην πλατεία Μουσών στη Βούλα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρκαδίου & Β.Γεωργίου.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά δεν έχει πιστοποιηθεί από την επιτροπή ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με αποτέλεσμα το μοναδικό όργανο που υπάρχει να μην έχει συντηρηθεί για χρόνια.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να σφραγίσουν ή να αποξηλώσουν τις επικίνδυνες παιδικές χαρές στους χώρους της αρμοδιότητας τους, εφόσον δεν πληρούν τις σύμφωνα με το Νόμο προδιαγραφές και δεν φέρουν την προβλεπόμενη πιστοποίηση.

m3

Αντίθετα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν έχει απομακρύνει το μοναδικό όργανο που βρίσκεται στην παιδική χαρά, ούτε έχει τοποθετήσει κάποια ειδική σήμανση που θα προειδοποιεί τους γονείς και τα παιδιά ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος προς χρήση.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν σφράγισε την είσοδοαλλά παραμένει ανοικτή για τους ανυποψίαστους γονείς. Η μοναδική πινακίδα που υπάρχει στο χώρο και έχει σφραγίδα Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναφέρει «Για την καλή κατάσταση του εξοπλισμού ευθύνεται αποκλειστικά ο Δήμος. Εφιστούμε την προσοχή των γονέων και συνοδών για την σωστή χρήση». Όλα αυτά, σε μια παιδική χαρά που είναι επικίνδυνη και είναι εν γνώσει του Δήμου 3Β.

m7

Αλήθεια, τι περιμένουν οι υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για να προχωρήσουν σε σφράγιση της ακατάλληλης παιδικής χαράς της πλατείας Μουσών;

m4
Η είσοδος ορθάνοικτη…

Τον Ιούνιο του 2015, η δημοτική αρχή είχε αναφέρει ότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά θα ήταν έτοιμη προς χρήση μέχρι τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους. Προφανώς το χρονοδιάγραμμα –για μια ακόμα φορά– δεν τηρήθηκε και φτάσαμε δύο χρόνια μετά να συζητάμε γιατί δεν έχει σφραγίσει ο Δήμος την ακατάλληλη παιδική χαρά!

m8

Κύριοι της δημοτικής αρχής, συζητάμε για την ασφάλεια των παιδιών…

notiareport.gr