Δευτέρα , 23 Ιούλιος 2018

Πλήρης επιβεβαίωση του anatropionline.gr για τη μόλυνση στο Καβούρι – Δήμος 3Β: «Υπάρχουν συσσωματώματα μαζούτ και στο Καβούρι» (ΦΩΤΟ)

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σχετικά με την «επόμενη μέρα» του πλωτού φράγματος που έχει τοποθετηθεί ανοικτά της Χερσονήσου του ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Το αυτοσχέδιο γραφείο τύπου του δήμου, αναγκάστηκε μετά και τα δημοσιεύματα του anatropionline.gr, αλλά και το φωτογραφικό υλικό δημοτών που δημοσιοποιήθηκε στο fb, να βγάλει  ανακοίνωση μέσα από την οποία παραδέχεται ουσιαστικά ότι η θαλάσσια περιοχή των 3Β έχει μολυνθεί.

Πιο αναλυτικά:

Ειδικά πλοία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Λιμενικού απορρυπαίνουν την πετρελαιοκηλίδα που έχει παγιδευτεί από το πλωτό φράγμα που τοποθέτησε ο Δήμος.

Ειδικά σκάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται πίσω από το πλωτό φράγμα που τοποθέτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προκειμένου να περισυλλέξουν την πετρελαιοκηλίδα η οποία παγιδεύτηκε από το φράγμα και να κάνουν ταυτόχρονα καθαρισμό των υδάτων. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα θετική καθώς το φράγμα συνέβαλε στην σταθεροποίηση της πετρελαιοκηλίδας επιτρέποντας έτσι στα απορρυπαντικά πλοία, με τη συνδρομή των σκαφών της εταιρείας «North Aegean Slops» και τη πολιτική προστασίας του Δήμου, να επιτελέσουν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα το έργο τους.

Παράλληλα, με το πρώτο φως της μέρας δύο ταχύπλοα σκάφη που έχουν τεθεί στη διάθεση της πολιτικής προστασίας του Δήμου έκανα επιτόπια αυτοψία στις παραλίες της πόλης για να διαπιστώσουν αν υπάρχει ρύπανση και σε τι έκταση και διαπίστωσαν ότι πράγματι έχουν εμφανιστεί κάποια συσσωματώματα μαζούτ στις παραλίες, περιορισμένης έκτασης, ειδικά στο Καβούρι όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί από χθες. Τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου από χθες είναι σε διαδικασία περισυλλογής τους και στη συνέχεια θα σταλούν σε εξειδικευμένη μονάδα για διαχείριση. Σε ότι αφορά την καθαρότητα του νερού εντός των ορίων της πόλης, έχουν γίνει εφτά δειγματοληψίες σε διάφορα σημεία σε όλο τα εύρος του Δήμου και αύριο αναμένονται αποτελέσματα ελέγχου για την ύπαρξη τοξικών υδρογονανθράκων.

Δείτε φωτο