Τετάρτη , 20 Φεβρουάριος 2019

Πρώην τραπεζοκόμος του Δρομοκαΐτειου η συνεργός της Σταμάτη

Πρώην τραπεζοκόμος στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο η γυναίκα που είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής το απόγευμα του Σαββάτου, για συνέργεια στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη. Η γυναίκα, απολύθηκε πρόσφατα από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η πρώην τραπεζοκόμος ήταν το πρόσωπο που βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να δραπετεύσει. Η ίδια οδηγήθηκε στην Ασφάλεια μαζί με την κόρη της, αλλά ο Προιστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθήνας εδωσε εντολή να μην ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην υπάλληλος του νοσοκομείου, την οποία ενδεχομένως κατονόμασε η ίδια η Βίκυ Σταμάτη, παραδέχτηκε οτι βοήθησε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου και τη φιλοξένησε για μια νύχτα στο σπίτι της στο Χαϊδάρι, υποστηρίζοντας οτι το έκανε για λόγους φιλανθρωπίας απέναντι σε μια δυστυχισμένη γυναίκα. Η κόρη της δεν είχε καμία εμπλοκή, καθώς είπε στους αστυνομικούς ότι μόλις ξύπνησε το πρωί διαπίστωσε οτι η γυναίκα που φιλοξενούσαν στο σπίτι τους ήταν αυτή που έδειχνε στην τηλεόραση οτι είχε αποδράσει.

Η πρώην τραπεζοκόμος αφέθηκε ελεύθερη, ενώ αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόδραση σε βαθμό πλημμελήματος.

Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές, αναζητούν άλλη μια γυναίκα,πιθανότατα την «περιβόητη Νίκη», που φαίνεται να έχει σχέση με το κομμάτι της υπόθαλψης και ενδέχεται να έχει σχέση τους σχεδιαστές της οργανωμένης απόδρασης, όπως επιμένουν δικαστικοί και αστυνομικοί κύκλοι.

Αρση τηλεφωνικού απορρήτου

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ύποπτων προσώπων.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν οικονομικά ανταλλάγματα για την απόδραση. Ήδη έχει διαταχθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν προηγούμενες συνεννοήσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα.