Τετάρτη , 20 Φεβρουάριος 2019

Πόλεμος στα Social Media μεταξύ δεξιών και αριστερών – Καταγγελία φωτιά για τον πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ των 3Β

Στις 21-05-2018, οι συντάκτες του anatropionline.gr, λάβαμε ένα email διαμαρτυρίας-καταγγελίας κατά πολίτη των 3Β, ο οποίος τυχγάνει και μέλος της τοπικής ΔΗΜΤΟ.

Ο αποστολέας της επιστολής ονομάζεται Α.Καλλιανιώτης, είναι δημότης Βούλας, αλλά τα τελευταία χρόνια  ζει και εργάζεται στη Νότια Αφρική.

Ασχέτως με το αν συμφωνούμε η όχι με τις πολιτικές του απόψεις-τοποθετήσεις που κάνει συχνά πυκνά σε τοπικά μέσα, έχουμε την υποχρέωση να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε σ’ εμάς αλλά και στην ηγεσία της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να υιοθετούμε ούτε μια λέξη από αυτά που ισχυρίζεται, για δεοντολογικούς, κυρίως, λόγους.

 

Διαβάστε την επιστολή

 

Γιοχάνεσμπουργκ, 21-5-2018

Προς:

Νέα Δημοκρατία

Υπ’ όψη: Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Γραμματείας Πειθαρχικού

ΟΝΝΕΔ

Υπ’ ‘οψη: Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Δέρβου, Εκτελεστικού Γραφείου

Κοινοποίηση:

ΔΗΜΤΟ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Πρόεδρος κ. Κλαίρη Σαραντάκου

Θέμα: Ενημέρωση για τη συμπεριφορά του μέλους της ΟΝΝΕΔ κ. Αθανάσιου Ασκούνη- Προέδρου ΟΝΝΕΔ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, Αγαπητοί κύριοι και κυρία,

Πληροφορήθηκα από τον τοπικό Τύπο για την τοποθέτηση ex officio του προέδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ κ. Αθανασίου Ασκούνη ως μέλους της νέας ΔΗΜΤΟ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Επιθυμώ με την παρούσα να σας ενημερώσω για την α συμπεριφορά του προς το πρόσωπό μου , όταν μετά από πολιτική διαφωνία μας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μου απέστειλε το προσωπικό μήνυμα που σας επισυνάπτω. Όπως διαπιστώνετε, πέρα από τον υβριστικό του χαρακτήρα το μήνύμα περιέχει σαφέστατη έμμεση απειλή στο πρόσωπο μου ενώ ταυτόχρονα δείχνει να επικροτεί εγκληματικές πρακτικές όταν εύχεται την κατάληξη του δολοφονημένου Φύσσα σε ανθρώπους που διαφωνεί πολιτικά. Ανεπίσημα, τα παραπάνω περιστατικά είναι σε γνώση της ΔΗΜΤΟ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Δεν ανήκω πολιτικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και δεν με αφορούν άμεσα οι εσωκομματικές διεργασίες της . Θεωρώ όμως πως άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης , με προοπτικές να έχουν ενεργό ρόλο στη δημόσια ζωή οφείλουν με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους να συμβάλουν στην υγιή πολιτική αντιπαράθεση και τον σοβαρό πολιτικό διάλογο. Τέτοιες συμπεριφορές όπως του κ. Ασκούνη απέχουν πολύ από το να κινούνται σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Δεν θεωρώ πως οι πολιτικές διαφωνίες λύνονται στις δικαστικές αίθουσες γι’ αυτό και δεν προσέφυγα στη δικαιοσύνη ή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πιστεύω πως κριτής είναι η κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα που αποτελούν ενεργό κομμάτι της.

Θεωρώ όμως αυτονόητο πως η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα και έμπρακτα τέτοιες συμπεριφορές από τα μέλη τους. Συμπεριφορές που απέχουν πολύ από τα φιλελεύθερα ιδεώδη, τον υγιή πολιτικό λόγο και παραπέμπουν σε εποχές που κανείς δεν θα ήθελε να ξαναγυρίσουν.

Με εκτίμηση

Αργύρης Καλλιανιώτης

Υ.Γ. Διατηρώ αναφαίρετο το δικαίωμα να καταφύγω σε κάθε ενέργεια που θα συμβάλει στην προστασία του προσώπου και των οικείων μου.