Πέμπτη , 17 Ιανουάριος 2019

Στην αντεπίθεση ο Κατρούγκαλος με μηνύσεις και αγωγές: «Ο Β. Χιώτης λειτουργεί βάσει συμβολαίου με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ»!

«Έχω δώσει προθεσμία μέχρι σήμερα να μου ζητήσουν συγγνώμη και να καταθέσουν 10.000 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ, συμβολικά. Αν δεν το κάνουν θα προχωρήσω σε αγωγή και μήνυση εναντίον τους και της Bild που το έχει αναπαράγει» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, για το δημοσίευμα του Βήματος που τον κατηγορεί για προμήθεια από δημοσίους υπαλλήλους που προσέφυγαν κατά της διαθεσιμότητας.

Επίσης προανήγγειλε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα δώσει όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας του και ότι θα ζητήσει άρση απορρήτου από τον Δικηγορικό Σύλλογο, προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τις υποθέσεις που έχει χειριστεί το γραφείο του.

«Και αυτό το κάνω όχι γιατί αισθάνομαι προσωπική προσβολή, αλλά για να δικαιώσω τον πολιτικό μου ισχυρισμό ότι όλη αυτή η ιστορία είναι ένα συμβόλαιο διαπλοκής με στόχο την κυβέρνηση«, τόνισε.

«Ο στόχος αυτής της ιστορίας ήταν εξ’ αρχής να πλήξει την ηθική υπεροχή της κυβέρνησης. Επέλεξαν έναν από εμάς με μία στημένη και κατασκευασμένη ιστορία που ήδη έχει καταρρεύσει παρά τις παραλλαγές της για να πουν στον κόσμο τί; Ότι και αυτό τα ίδια… να μην πω τί είναι και αυτοί» σημείωσε.

«Και πότε επέλεξαν να το κάνουν αυτό; Την ημέρα που ο πρωθυπουργός πάει στη Γερμανία για να διαπραγματευτεί και ταυτόχρονα σχεδόν με το δημοσίευμα του Βήματος δημοσιεύει την ίδια ιστορία η Bild, λέγοντας πως ο υπουργός παίρνει μπαξίσι για τους εργαζόμενους που γυρίζει στο Δημόσιο«, σημειώνει. «Από χθες είπα ότι ο κ. Χιώτης εκτελεί συμβόλαιο» σημειώνει.

Αποκάλυψε πως «αυτοί που του έδωσαν την σύμβαση» πάνω στην οποία ήταν βασισμένο το ρεπορτάζ, δεν είχε αληθή στοιχεία. «Αν με είχε ρωτήσει θα είχε προστατευθεί» σημείωσε.

Απόσπασμα της συνέντευξης

Τί δηλώνει ο εργαζόμενος που αναφέρεται στο Βήμα

Στο μεταξύ, ο εργαζόμενος στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, τον οποίο είχε αναλάβει το γραφείο Κατρούγκαλου για μισθολογική διαφορά και ο οποίος παρουσιάστηκε στο ρεπορτάζ του Βήματος, δήλωσε πως «δεν έχει υπογράψει κάτι στις 27 Ιανουαρίου», δηλαδή την ημέρα της αναγγελίας της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως την ημέρα που ορίστηκε υπουργός κατάθεσε 22 υποθέσεις που είχε αναλάβει αλλά όλες αφορούσαν μισθολογικές διαφορές και καμία υπόθεση διαθεσιμότητας.

Κάλεσε δε τον διευθυντή του Βήματος να δημοσιεύσει, έστω και μία υπόθεση διαθέσιμου που κατατέθηκε εκείνη την ημέρα, σημειώνοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα παραιτηθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=dS9pTLqvBOs

 Διαψεύδει δημοσίευμα του Larissanet

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος διέψευσε δημοσίευμα -από το larissanet.gr–  που αναφέρει πως ο δήμος Λαρισαίων είχε αναθέσει στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου υπόθεση σχετικά με την άρνηση του Δημάρχου να αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ ήταν υπουργός.

Ωστόσο, σε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων που δημοσιεύεται στο ίδιο ρεπορτάζ με ημερομηνία 12-02-2015 αναφέρεται πως η ανάθεση στο γραφείο Κατρούγκαλου έγινε με την απόφαση 682/2014 (του έτους 2014) και η προσφυγή κατά της απόφασης έγινε τον Νοέμβριο του 2014.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξελέγη ευρωβουλευτής τον Ιούνιο του 2014 και έγινε υπουργός τον Ιανουάριο του 2015.

«Όπως προκύπτει, όμως, από απλή ανάγνωση της από 12-02-2015 υπ’ αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξή μου σε υπουργό. Ειδικότερα, τον Οκτώβρη του 2014 είχε ανατεθεί από κοινού στην δικηγορική μου εταιρία και σε μία άλλη δικηγόρο την Α.Λ. (με την υπ.αρ. 682/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής), η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου που είχε αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Τί έγραψε το Βήμα

Το Βήμα της Κυριακής κατήγγειλε πως ο κ. Κατρούγκαλος υπέγραψε ιδιωτικά συμφωνητικά με 300 απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους, τις προσφυγές των οποίων ανέλαβε, από τους οποίους θα έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.

Υποστήριξε ακολούθως πως ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως στις 26 και στις 27 Ιανουαρίου 2015 (μία και δύο ημέρες μετά τις εκλογές) κατατέθηκε σε ΔΟΥ και δικηγορικούς συλλόγους – για να έχουν την εγκυρότητα επίσημου φορέα – ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών συμφωνητικών από υπαλλήλους που έχουν απολυθεί από το Δημόσιο ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Το Βήμα δημοσιεύει την παραπάνω περίπτωση, του υπαλλήλου του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, προκειμένου να υποστηρίξει το ρεπορτάζ του, που όμως δεν αφορά διαθεσιμότητα αλλά μισθολογική διαφορά.