Πέμπτη , 17 Ιανουάριος 2019

ΣOK: Δείτε γιατί ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Χατζηδάκης «αφήνει» στον δρόμο εκατοντάδες πρόσφυγες με παιδιά (Βίντεο)

Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχουν μαζέψει ξανά τα υπάρχοντά τους και είτε να επιστρέψουν στην πλατεία Βικτωρίας είτε να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τα σύνορα. Το σίγουρο είναι ότι οι πρόσφυγες από το Ταε Κβον Ντο πρέπει να φύγουν.
Τους μετέφεραν το βράδυ της Δευτέρας (21.09.2015) με αστικά λεωφορεία και αφού πολλοί από τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας αναγκάστηκαν να μπουν στο σταθμό του ΗΣΑΠ για να προφυλαχθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο σταθμός έκλεισε και οι συρμοί σταματούσαν στην Αττική (από Κηφισιά) ή την Ομόνοια (από Πειραιά) προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος να τραυματιστεί κανείς. Τότε μόνο δόθηκε εντολή στο ΤΑΙΠΕΔ να παραχωρήσει το – κλειστό και ρημαζόμενο- κλειστό του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο, ώστε να περάσουν τη νύχτα 200 από τους ταυτοποιημένους πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας.


Όλα τα καλά όμως έχουν ένα τέλος και οι κατατρεγμένοι άνθρωποι θα αφεθούν ξανά στο έλεος του Θεού την Παρασκευή, όταν και θα αναγκαστούν να φύγουν από το κλειστό του Φαλήρου για να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης, που ξεκινάει στις 6 Οκτωβρίου, όπως είπε με κυνικό τρόπο ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.
Μάλιστα στην ερώτηση της συναδέλφου, γατί έχει αγωνία για την παραμονή των μεταναστών στον συγκεκριμένο χώρο, ο ίδιος απάντησε πως δεν έχει καμία αγωνία, ας κάτσουν και δυο μέρες παραπάνω, αλλά θα πρέπει μέχρι τέλος του μηνός να έχουν φύγει για να γίνουν αγώνες Πάλης!!!
Η ανησυχία του Δημάρχου για τους αγώνες…και όχι για τις ζωές εκατοντάδων αθώων προσφύγων που θα μείνουν στον δρόμο μέσα στο κρύο και τη βροχή.
Ακούστε προσεκτικά τον ανθρωπιστή κ.Χατζηδάκη στο βίντεο που ακολουθεί να αποσαφηνίζει τους λόγους υψίστης εθνικής σημασίας… για τους οποίους αυτοί οι ταλαίπωροι θα πρέπει να αδειάσουν άρον ,άρον το κλειστό στάδιο του Ταε Κβον Ντο:

Σήμερα (22/09/2015) ΜΚΟ και εθελοντές τους πήγαν φαγητό και κουβέρτες, ενώ η διοίκηση του κλειστού τους είχε ανοίξει το νερό για να πλυθούν. Κρεβάτια δεν υπάρχουν, ούτε κουβέρτες και οι πρόσφυγες κοιμούνται στις σκηνές που έχουν στηθεί, στο πάτωμα. Καμία μέριμνα να μεταφερθούν ράντζα στο Ταε Κβον Ντο για να κοιμηθούν οι περίπου 200 πρόσφυγες… Μόνο προχειρότητα.

Ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά αλλά το Κράτος δεν σκέφτηκε, ξανά, ούτε τα βασικά. Υπάρχουν τουλάχιστον οι εθελοντές, που προσπαθούν να προσφέρουν όποια βοήθεια μπορούν.

 

Ανάμεσα στους πρόσφυγες δεκάδες γυναίκες και παιδιά. Παιδιά που βρήκαν ευκαιρία να παίξουν στον προαύλιο χώρο. Οι γυναίκες βρήκαν την ευκαιρία να απλώσουν τα ρούχα που βράχηκαν από τη βροχή για να στεγνώσουν.

Ας ελπίσουμε, εκτός από τους πρόσφυγες εκτός από τους πρόσφυγες να φύγουν και τα… σκουπίδια που υπάρχουν στο χώρο γενικότερα, μη μας κακοχαρακτηρίσουν όσοι έρθουν για το Παγκόσμιο Πάλης…