Παρασκευή , 19 Οκτώβριος 2018

Το μεγαλύτερo σε διάρκεια αεροπορικό ταξίδι των 17 ωρών!

Ακόμη και αν μας αρέσουν τα ταξίδια με το αεροπλάνο, σίγουρα δεν αντέχουμε να είμαστε στον αέρα για πάνω από 5-6 ώρες και μάλλον δεν θα επιλέγαμε να ταξιδέψουμε με την Qantas, η οποία έχει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση στον κόσμο.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία, όπως αναφέρει το Condé Nast Traveler, ανακοίνωσε τη νέα απευθείας πτήση από το Perth μέχρι το Λονδίνο, η οποία θα διαρκεί 17 ώρες!

Η πτήση που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το Μάρτιο του 2018 θα διανύει χωρίς καμία στάση 9.009 μίλια και σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη για όσους τους πιάνει εκνευρισμός στο αεροπλάνο, αλλά είναι ιδανική για εκείνους που βαριούνται τις ενδιάμεσες στάσεις και θέλουν απλά να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Πρόκειται για την πρώτη πτήση η οποία θα συνδέει την Αυστραλία με την Ευρώπη, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς.

Αν και αυτή τη στιγμή, η Qantas, έπειτα από την ανακοίνωσή της κατέχει το ρεκόρ με τη μεγαλύτερη πτήση, δεν αναμένεται να διατηρήσει πολύ τον τίτλο, αφού η αεροπορική Singapore Airlines έχει προγραμματίσει για το 2018 (αν και δεν έχει ανακοινωθεί) μία 18ωρη πτήση από το Newark στη Σιγκαπούρη, κάνοντας 500 μίλια παραπάνω από την Qantas.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αεροπορικές εταιρείες ανταγωνίζονται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση. Πριν από λίγο καιρό η Emirates είχε ανακοινώσει ότι εγκαινιάζει μία πτήση από το Ντουμπάι στην πόλη του Παναμά, η οποία καλύπτει 8.578 μίλια.

Πριν από αυτό την πρωτιά είχε η αεροπορική εταιρεία Qantas η οποία εκτελούσε δρομολόγιο από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας στο Ντάλας των ΗΠΑ.