Παρασκευή , 19 Οκτώβριος 2018

Το ριάλιτι συνεχίζεται – Παραμένουν «έγκλειστοι» οι πολυεκατομυριούχοι καναλάρχες

Έχουν περάσει περισσότερες από 60 ώρες από τη στιγμή που τα μέλη των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες πέρασαν την πύλη της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός.

Η διαδικασία που εξελίσσεται υπό άκρα μυστικότητα και κάτω από… αντίξοες συνθήκες είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί, καθώς οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» οι δύο από τις συνολικά τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Η όλη διαδικασία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα ριάλιτι σόου, με δικαστικές προσφυγές και ασφαλιστικά μέτρα, ένα «παιχνίδι», οι νικητές του οποίου θα ανακοινωθούν σε άγνωστο χρόνο.

Κατά τ’ άλλα οι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποί τους διανυκτέρευσαν για ακόμη μία νύχτα στα ράντζα που έχουν στηθεί σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, χωρίς να έχουν επικοινωνία ο ένας με τον άλλον.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού-παρωδία σημειώθηκαν αρκετά ευτράπελα. Όπως πληροφορείται το zougla.gr ο Θοδωρής Κυριακού, ως εκπρόσωπος και υιός του καναλάρχη Μίνωα Κυριακού, που κατέχει τον σταθμό ANT1, αντιμετώπισε στομαχικές διαταραχές και υπήρξε κινητικότητα εντός του δωματίου όπου βρίσκεται «έγκλειστος».

Παράλληλα, ο διερμηνέας-μεταφραστής του Ιβάν Σαββίδη εμφάνισε τάσεις… φυγής, καθώς οι πολλές ώρες που πέρασαν του δημιούργησαν μεγάλο άγχος, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, αφού ζήτησε να αποχωρήσει.

Νικητές και ηττημένοι αναμένεται -ενδεχομένως και εντός της ημέρας- να εξέλθουν από την πύλη της

ΓΓΕΕ, ώστε να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Πάντως, έξω από τα γραφεία της ΓΓΕΕ επικρατεί ηρεμία, το κτήριο για δεύτερη μέρα θυμίζει «αστακό» από το πλήθος των αστυνομικών δυνάμεων που το φρουρούν και οι δημοσιογράφοι ελπίζουν ότι σύντομα θα έχουν την είδηση και τα πλάνα με τους επιχειρηματίες και τους εκπροσώπους σχημάτων να εξέρχονται από την πύλη, με ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο να διαγράφεται.

Πλησίασαν τα 80 εκατομμύρια ευρώ οι δύο πρώτες άδειες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκχώρησης των δύο πρώτων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, συγκεντρώνοντας ένα ποσό που πλησιάζει τα 80.000.000 ευρώ.

Η πρώτη τηλεοπτική άδεια ξεπέρασε τα 20.000.000 ευρώ.

Αυτήν τη στιγμή συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την τρίτη και τέταρτη άδεια που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού

Η διαδικασία έχει ξεπεράσει τις 60 ώρες, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης αντικαταστάθηκε η πρωινή βάρδια των αστυνομικών που φυλάσσουν τα πρόσωπα εντός του κτηρίου και ήρθε και το catering με το μεσημεριανό φαγητό.

Υπενθυμίζεται ότι άπαντες είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συνταχθεί το πρακτικό που θα υπογράψουν οι επιχειρηματίες που έχουν κατοχυρώσει μία άδεια και θα ενημερωθεί ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, ο οποίος θα προσέλθει στα γραφεία της ΓΓΕΕ. Αφού ενημερωθεί για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ενημερώσει τον Τύπο.