Home / ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ / Χταποδάκι στιφάδο με μέλι!

Χταποδάκι στιφάδο με μέλι!

Υλικά:

6 κρεμμύδια στιφάδου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ.σούπας μέλι
2/3 κούπας ελαιόλαδο
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
Μισή κούπα κονιάκ
Μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
Μισή κούπα μπαλσάμικο
Μισή κούπα λευκό κρασί
Αλάτι-πιπέρι
1 χταπόδι ενός κιλού περίπου

Διαδικασία:

Βήμα 1
Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε μισή ώρα να βράσει στο ζουμί του

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το χταπόδι που έχουμε κόψει σε μερίδες

Βήμα 3
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα και το ψιλοκομμένο

Βήμα 4
Ρίχνουμε το κονιάκ με το κρασί και το ξύδι

Βήμα 5
Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα

Βήμα 6
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μπαχάρι

Βήμα 7
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 8
Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε

Βήμα 9
Αφήνουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε σε πιάτα

Βήμα 10
Το χταπόδι στιφάδο με μέλι είναι έτοιμο!