Πέμπτη , 17 Ιανουάριος 2019

Συντριβή αεροσκάφους με 189 επιβάτες στην Ινδονησία

Τη Δευτέρα 29 Απριλίου, το επιβατικό αεροσκάφος της Lion Air, με την πτήση JT610 συνετρίβη στην Ινδονησία, ανοιχτά της Ιάβας. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 189 άτομα.
Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση που ξεκίνησε από την Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της χώρας με προορισμό την πόλη Πανγκάλ Πινάν.
Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που έγιναν χθες από τις υπηρεσίες διάσωσης και οι 189 επιβαίνοντες είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκροί. Ανθρώπινα υπολείμματα ανασύρθηκαν από την περιοχή της συντριβής, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία.
Ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή με το πλήρωμα του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση JT610 13 λεπτά αφότου το Boeing 737 Max 8 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τζακάρτας. Τα στοιχεία από την ιστοσελίδα FlightRadar24 δείχνουν ότι κάτι πήγε λάθος δύο λεπτά μετά την απογείωση, όταν το αεροπλάνο βρισκόταν στα 610 μέτρα. Αρχικά έκανε βουτιά 500 ποδών, πήρε κλίση προς τα αριστερά και κατόπιν άρχισε να ανεβαίνει και πάλι, στα 5.000 πόδια. Το σήμα χάθηκε ενώ είχε αναπτύξει ταχύτητα και βρισκόταν περίπου στα 3.650 πόδια.
Οι πιθανότητες έγιναν πραγματικότητα. Οι σωστικές δυνάμεις βρήκαν μόνο συντρίμμια και διαμελισμένες σορούς στα νερά. Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης διακρίνονται διάφορα αντικείμενα που ανήκαν στους επιβάτες, .
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lion Air είναι μια εταιρία μικρού κόστους που κυριαρχεί στη εγχώρια χώρα και έχει σημειώσει στην ιστορία της ήδη πάνω από 10 αεροπορικά δυστυχήματα τα τελευταία 20 χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει κανένα θύμα τουλάχιστον από το 2004… μέχρι σήμερα.